Citygate snart byggstart

Klartecken!

Nu hoppas vi på byggstart inom kort!

Äntligen har man fått klartecken på att fortsätta arbetet med CityGate! Trafikverket har återkallat sitt överklagande och Mark- och miljööverdomstolen har avskrivit målet och byggstart beräknas till slutet av november. Se mer om Citygate på citygategbg.se eller på Youtube. Skanska investerar 1,8 miljarder i fastigheten.

Annorlunda

Citygate är inte tänkt att bli ett vanligt kontorshus. Det här huset är öppet för hyresgästerna, de närboende, förbipasserande och allmänheten.

Öppen mötesplats för alla

Arkitekturen står den danska byrån Henning Larsen Architects för. På Skanska är man väldigt glada över att få en så duktig arkitekt till Göteborg. Det har varit ett oerhört kreativt samarbete

Det höga huset är byggt för många fler än bara de som hyr och verkar i fastigheten. Det blir en ny mötesplats i Gårda, som skall vara öppen och välkomnande, med restauranger och tjänster som gör livet både roligare och enklare.

Byggnaden ligger centralt i Gårda precis vid Ullevi, direkt i anslutning till E6 och E20. Du tar dig enkelt hit med bil, cykel eller kollektivtrafik. Fastigheten med sina imponerande 36 våningar kommer att bli Göteborgs högsta kontorsbyggnad. Utsikten blir säkert helt fantastisk och byggnaden kommer att synas från stora delar av Göteborg.

Om Citygate

  • Byggstart 2018
  • Inflyttning 2021
  • Våningar 36
  • 42 000 kvm uthyrningsbar kontorsyta
  • Höjd 144 meter
  • Arkitekt Henning Larsen Architects
  • Totalentrepenör: Skanska

 

 

 

2 Comments

  • Nu är jag än stoltare Göteborgare. Precis detta Göteborg behöver och den där sväng tunneln för tågen via Haga. Haga station är inte alls dum, det e så många som bor där och nära Majorna också, sedan tar man linbanan eller snabb älven vid Haga station till Karla staden och Lindholmen där många studenter håller till. Det blir finare än Göteborgs rapé och cola med rom detta. Höghus passar så fint in i Göteborg mer än Stockholm faktiskt. Nu kommer vi upp i volymer som städer som Vancouver eller Seattle USA, med hus mellan 130-280 meter.

  • Bygg snabbt innan krisen slår till. Håll högt tempo nu Gubbar, men byggt rakt bara. Nu ska vi sätta Göteborg på kartan. Gothia towers och Läppstiftet räcker inte, bygg fler byggnaden på höjden över 16 våningar, bra där. En av skyskraporna i Gårda ska heta Gais, för Gais kommer från Gårda.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.