Utpressning mot Gårda Företagarförening.

utpressningsbrev

Vår förvåning var stor när vi öppnade ett mail till Gårda Företagarförening, där  vi uppmanades att betala 20 000 sek, i kryptovalutan Bitcoin. Utpressaren har tydligen laddat ner ett program till vår dator och filmat oss när vi är inne på någon icke lämplig sexsait och våra icke lämpliga förehavanden som utfördes under besöket.

Vi tog kontakt med polisen och undrade om vi skulle anmäla, och det tyckte de som svarade i växeln. När vi sedan kom i kontakt med personal på avdelningen för anmälan så var de av en annan åsikt. ”Vi har flera tusen anmälningar av brott av den här typen”. Så det finns egentligen ingen anledning för polisen att skaffa sig ett större underlag och den här typen av brott är väldigt svåra att klara upp så möjligheten att få fast de skyldiga är väldigt små.

Vi fick dock några goda råd att dela med oss av. Om ni får ett dylikt brev i er mail:

  • Svara aldrig!
  • Betala inte!
  • Radera mailet från er inkorg så fort som möjligt. Det finns inga belägg för att dessa mail innehåller skadlig virus, men det är ju bra att vara på den säkra sidan.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.