Möbelmässan Göteborg en succé!

Svenska Mässan i Göteborg

En dubbelt så stor mässa jämfört med premiären 2018! Hela 75% ökning i besökarantal, en fullbokad mässfest och ett stort mediaintresse summerar de två dagarna då Möbelmässan Göteborg arrangerades för andra gången på Svenska Mässan. I och med detta så cementeras mässans position som den viktigaste mötesplatsen på hösten för den svenska och nordiska möbel-, belysnings- och inredningsbranschen.

Björn Delin

– Det kunde knappt ha blivit bättre, säger Björn Delin, VD på BraMässor och projektledare för Möbelmässan Göteborg. – Alla vi pratade med var väldigt nöjda och tyckte arrangemanget var jättetrevligt. Lagom stort, ett bra komplement till existerande mässor och en toppenfest, är några av kommentarerna jag hörde från deltagarna, fortsätter Björn Delin.

Inspiration och trender

Möbelmässan Göteborg bjöd på mängder med produktnyheter, inspiration och trender. Förutom utställarna och allt inom möbler, inredning och belysning för hemmiljö, visade mässan upp inspirationsytor i Carl Larsson-anda: en laddningslounge för besökarna där man kunde ladda batterierna både bokstavligt talat och genom att få en liten vilopaus i en unik miljö som kombinerade traditionellt med modernt, samt ”Det dukade bordet” som var en del av mässcafét. Mässan hade även ett samarbete med Sveriges Tapetserarmästare som presenterade sin ”Levande Verkstad” där tapetserare visade upp sitt hantverk och där besökarna fick prova på olika moment och verktyg.

Designpriset

På mässan korades också en av utställarna – Teckna Design – som vinnare av designpriset Bästa funktionella design för sitt bord Skala. Juryns motivering löd: ”Bordet är ett bra exempel på en funktionell design som kan ändras och anpassas efter behov. Det kan enkelt byggas om då dess konstruktion utgörs av skalbara delar som gör att bordet kan förlängas i oändlighet. Det har också en hög designkvalitet och är stilren, tidlös och en bra indikation på en framtida klassiker.”Designpriset presenterades i samarbete med mediapartnern Designbase.

Fest

På kvällen efter den första mässdagen arrangerades en rekordstor fest. 400 branschgäster bjöds på mat, dryck och musikunderhållning av populära Haaks.

Fortsättning!

Nästa år arrangeras Möbelmässan Göteborg den 26-27 augusti på Svenska Mässan.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.