Nya elbussar till Göteborg

Häromdagen levererade Volvo de första av 30 nya elektriska bussar till linjerna 59, 60 och 62 i Göteborg. De nya elbussarna, som har beställts av GS Buss, ska bidra till bättre luftkvalitet och mindre buller för både resenärer och de boende längs en av stadens mest trafikerade busslinjer.

Nu undrar vi på Gårda.se, om det kanske blir några gamla bussar över som dom kan sätta in i trafik i här i vårt område? Eller att det kanske rentav kan bli en elbuss som trafikerar Gårda, det skulle verkligen vara coolt! Med tanke på hur många det är som jobbar här i Gårda och de utbyggnadsplanerna för området så behövs det verkligen en busslinje i Gårda och ryktet säger att det skall bli så, men när det vet vi inte?

– Det här är vår enskilt största leverans av helt elbussar hittills och en milstolpe på vägen mot en hållbar kollektivtrafik i Göteborg. På t. ex. linje 60 färdas 20 000 resenärer varje vardag. Nu får de en tystare, bekvämare och utsläppsfri resa samtidigt som miljön förbättras längs hela linjen, säger Jonas Pettersson, försäljningschef för Volvo Bussar,  Sverige-Syd.

De nya elbussarna är av modellen Volvo 7900 Electric, där passagerarmiljön bland annat försetts med dubbla rullstolsplatser, bättre skärmar för information samt usb-uttag för mobilladdning. Bussarnas batterier underhållsladdas när bussarna står i depå under natten och snabbladdas vid linjens ändhållplatser, Masthugget och Redbergsplatsen. 

Göteborgs Spårvägars dotterbolag GS Buss, är beställare av de nya elbussarna. I avtalet med GS Buss ingår även att Volvo sköter underhållet av både fordon och batterier.

I Volvo Bussars produktprogram av elektrifierade fordon ingår helelektriska bussar, elhybridbussar (laddhybrider) och hybridbussar. Totalt har Volvo Bussar sålt över 4 300 elektrifierade bussar globalt, varav ett 100-tal hybridbussar sedan tidigare går i trafik i Göteborg. 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.