Sofia B Olsson och Thomas Sjögren till Gothenburg Horse Show

Gemensamt mål

Med ett gemensamt mål om att erbjuda en komplett helhetsupplevelse för besökarna till Göteborg och Västsverige tar nu Turistrådet Västsverige och Gothenburg Horse Show ett nytt, spännande grepp. Två västsvenska profiler, kockarna Sofia B Olsson och Tomas Sjögren, är inbjudna att gästspela under Gothenburg Horse Show 2020. Genom detta kommer gäster och biljettköpare i Scandinaviums Premium Lounge att bjudas på en meny starkt inspirerad av västsverige och med lokala råvaror i fokus. Intentionerna är att erbjuda besökarna till Gothenburg Horse Show en smakupplevelse utöver det vanliga, tillsammans med ridsport i världsklass.

Nytt koncept

Kockarna Sofia och Thomas är samspelta sedan tidigare och har nu satt ett spännande koncept:

– Det här ger oss en unik chans att visa upp vilka fantastiska resurser och råvaror vi har i Västsverige. Och ett bra sätt att presentera världens bästa skaldjur tillsammans med andra klassiska västkustsmaker. Det kommer bli både en historisk touch såväl som en modern twist på menyn. Samtidigt som hållbarheten självklart också kommer vara ett genomgående tema. Vi ser fram emot att vara på plats under Gothenburg Horse Show! För att möta besökarna och presentera menyn för gästerna i Premium Lounge.

VIP-upplevelse

Johan Nyth, säljchef på Got Event och Gothenburg Horse Show kommenterar:

– Det här är ett nytt, spännande grepp i vår aktivering med Turistrådet Västsverige och det är väldigt roligt att kunna erbjuda en förstärkt VIP-upplevelse. Gothenburg Horse Show har en hög andel inresande gäster, både nationella och internationella, och det här är en bra möjlighet att skapa en större nyfikenhet för Västsverige.

Fakta Sofia B Olsson

Driver restaurang VRÅ på Clarion Hotel Post. Sofia är utsedd till Årets Hållbara Innovatör 2018 av nätverket Hållbara Restauranger. Hon är också nominerad till kockarnas kock 2019 av Svenska Gastronomipriset. Sofia sitter också i juryn i Årets Kock, och deltar i flertalet forskningsprojekt för mer hållbara fångst – och odlingsmetoder.

Fakta Thomas Sjögren

Driver restaurang Skäret på Smögen samt restaurang Grano. Vann Kockarnas kamp 2018, blev utsedd till Årets kock 2015 samt har tagit VM-silver med juniorkocklandslaget. 

Pressmeddelande

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.