Hjälp för småföretagare

Stötta Hantverkare

Tjänstesektorn och dess småföretagare har drabbats hårt av COVID-19 och den medföljande samhällskrisen. Bland dessa småföretagare finns Sveriges många mindre hantverksbolag, som just nu kämpar hårt för att hålla sina verksamheter rullande trots de ansträngande omständigheterna som råder. Hantverksappen Done har tillsammans med byggprofilen Sandra “ByggSandra” Mobaraki startat initiativet #stöttahantverkarna med syfte att lyfta, stötta och stärka hantverksbranschen och alla duktiga hantverkare som fortsätter bygga Sveriges hem.

Hårt drabbade

I Sverige finns över 70 000 mindre (*0-9 anställda) lokala hantverksbolag som nu riskerar att bli hårt drabbade av följderna av COVID-19. De mindre hantverksbolagen har ingen sälj- och marknadsföringsavdelning som kan hjälpa dem synas och nå ut till nya kunder, ingen HR-avdelning som kan guida dem till säkert arbete hemma hos kunder, och ingen ekonomiavdelning som kan anpassa deras budget och skatter till uppdaterade lagar och regler. Done och ByggSandra har därför valt att gå ihop och starta initiativet #stöttahantverkarna i syfte att bidra med stöd i form av kunskap, inspiration och guidning med hopp om att hjälpa de mindre hantverksbolagen kliva ut på andra sidan krisen med verksamheten i behåll.

“Vi på Done består av mindre, lokala hantverksbolag och vill därför ta vårt ansvar i att göra allt vi kan för att hjälpa dessa småföretagare”, säger Ebba Garnell, kommunikationsansvarig på Done.

Ny hemsida

Som en del i initiativet har hemsidan stottahantverkarna.se lanserats, där det samlats stödmaterial för verksamma i hantverksbranschen, information till konsumenter, guider, digitala event inom hantverksbranschen och mycket mer. Sidan kommer löpande att uppdateras med mer resurser, och har dessutom en social feed där alla bilder som använder hashtagen #stöttahantverkarna visas. Initiativet uppmuntrar både kunder, branschorganisationer och hantverkare själva att dela bilder på bolag som de rekommenderar och vill skänka extra kärlek till. På så sätt hoppas Done och ByggSandra med initiativet #stöttahantverkarna kunna lyfta fler hantverksbolag och bygga en medvetenhet, likt initiativet #supportyourlocals som spridits viralt inom hotell- och restaurangbranschen.

“I en sådan här tid, när så många branscher är drabbade är det viktigt att lyfta de olika rösterna från de olika branscherna. #Stöttahantverkarna handlar om just det, att kunna lyfta upp de företag som riskerar att gå i konkurs pga förlorade intäkter. Vi kan inte se att detta perspektiv lyfts upp än, och jag tror att vi kommer se effekten nu när högsäsongen är runt hörnet”, säger Sandra “ByggSandra” Mobaraki

Om Done

Done är en app som digitaliserar mötet mellan hantverkare och privatkunder. Hos Done samlas lokala kvalitetskontrollerade hantverkare där konsumenter kan boka videosamtal för att få offert från lokala proffs. Läs mer på www.doneservices.se.

Om ByggSandra

Om ByggSandraSandra (ByggSandra) Mobaraki är Sveriges första bygginspiratör. Hon brinner för att sprida kunskap och inspiration om byggbranschen genom hennes sociala medier men även hennes arbete. Hon har bl.a. medverkat på nyhetsmorgon vid flertalet tillfällen där hon gett tips och råd, vid köp av hantverkartjänster.

1 Comment

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.