Korsvägen, ny omläggning

omläggning

Nu i sommar sker en större trafikomläggning vid Korsvägen i två etapper. Den 13 juli är det dags för omläggning nummer 2, vilket innebär nya trafikförändringar.

Den 13 juni inleddes en omfattande trafikomläggning vid Korsvägen, som utförs i två etapper. Detta för att trafiken ska kunna komma fram under Västlänkens stationsbygge.

Nu är det dags för den andra etappen, som startar idag den 13 juli och pågår fram till den 19 juli. Dessförinnan har förberedande arbeten som påverkat spårvagnstrafiken utförts.

Endast ett spår öppet

Från och med idag blir det nya förändringar för trafiken i området. När det gäller spårvagnstrafiken så trafikeras endast spåret mellan Örgrytevägen och Södra Vägen mot city och omvänt. Därmed är det enbart linje 5 som kör sin ordinarie väg – övriga spårvagnslinjer leds om eller ersätts med buss. Planera din resa i förväg i Västtrafik To Go.

Idag den 13 juli flyttas också spårvagnshållplatsen vid Liseberg till ett nytt läge vid Liseberg Station, vilket underlättar byten mellan buss, spårvagn och tåg.

Här är info om vilka linjer som berörs och på vilket sätt.

Biltrafiken

För dig som bilist är det främst två förändringar att tänka på. Du kommer inte att kunna köra från Södra Vägen (från city) eller Skånegatan och vidare till Örgrytevägen (se karta). Så här kommer det att vara i fyra år framåt. Man får istället välja andra vägar.

En positiv förändring blir dock att kopplingen mellan Södra Vägen från Mölndal till Skånegatan öppnar upp igen. Därmed slipper du ta omvägen via Focusområdet.

Korsvagen__2006_02_BIL_KLAR_liten_fix.png

Cykeltrafik över bron

Nu har det också blivit dags att släppa på cykeltrafiken över den nya tillfälliga betongbron. Därmed kan gående och cyklister ta sig fram över bron via de befintliga gång- och cykelbanorna på den västra sidan av Korsvägen.

Korsvagen__2006_02_GC_KLAR_liten_fix.png

Den 20 juli är hela trafikomläggningen vid Korsvägen klar – därefter kommer trafiken fram på samma sätt i fyra år.

Du kan läsa mer om detta i artikeln ”Så blir Korsvägen i fyra år”.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.